Kineserne halverer deres priser

De kinesiske varemærke-myndigheder har netop besluttet at reducere samtlige gebyrer med 50 pct. De nye priser trådte i kraft d. 1. april – og nej, det var ingen aprilsnar.

Prisreduktionen betyder, at en varemærkeansøgning i Kina i én klasse nu koster ca. 300 kr. i officielle gebyrer. En kinesisk ansøgning vil således kunne indleveres for under 8.000 kr. inkl. salær til den kinesiske agent og til Patrade.

Det har ikke været så billigt at registrere varemærker i Kina før, og derfor er det endnu mere ærgerligt, hvis man forpasser muligheden og pludselig oplever, at andre har registeret ens varemærke.

Det sker hver eneste dag, at varemærke-hajer ”stjæler” andres varemærker og skynder sig at registrere dem, før varemærke-ejerne selv gør det. Og de efterfølgende juridiske tvister er både kostbare og langvarige.

I de seneste år har vi desuden oplevet, at også producenter, agenter og andre samarbejdspartnere fristes til at registrere vestlige varemærker i deres eget navn, ligesom salg af produkter på det kinesiske marked kan være betinget af, at man som producent er indehaver af et registreret varemærke.

Derfor kan vi kun opfordre til, at virksomheder, der har produktion, salg eller markedsføring i Kina, sørger for at registrere og dermed beskytte deres varemærker, før de påbegynder aktiviteter på det kinesiske marked.

Kontakt jeres sædvanlige rådgiver i Patrade eller skriv til info@patrade.dk, hvis I har sådanne varemærker, der endnu ikke er registreret i Kina.