Krænkelser på nettet giver ekspansion i det nordjyske

På bare to år er Patrades filialkontor i Aalborg vokset fra fire medarbejdere til de nuværende 12 medarbejdere – og flere er på vej. Jurister, advokater, konsulenter og koordinatorer har skiftevis kontakt til virksomheder, der er blevet krænket på nogle af internettets mange shopping portaler, og til de pågældende shopping portaler – hvad enten de har hovedsæde i USA, Kina eller Europa.

”En væsentlig årsag til vores ekspansion er, at vi som det eneste danske patent- og varemærkebureau har specialiseret os i at fjerne de utallige krænkelser, der sker på internettet, når det handler om uberettiget at bruge andres firmanavn, varemærke eller produkt. Da vi gik i gang vidste vi godt, at det var relativt omfangsrigt, men vi er alligevel blevet overrasket over, hvor stort et problem, det faktisk er,” fortæller Charlotte Boddum, der er partner og jurist i Patrade.

I øjeblikket har teamet i Aalborg en succesrate på 95 pct. Det betyder, at det i løbet af 5-10 arbejdsdage lykkes dem at få fjernet de krænkende firmanavne, varemærker eller produkter fra internettet. Og Patrades Aalborg-team kan hjælpe uanset om det er Patrade eller et andet bureau, der oprindeligt har registret varemærket, designet eller patentet, men også hvis der er tale om et produkt med copyright.

”Vi har udviklet et helt særligt koncept med en klageprocedure, der har vist sig at være effektiv i forhold til de internationale shopping portaler, som vi samarbejder med hver eneste dag. For en virksomhed, der sælger varer online, kan det virke helt uoverskueligt først at finde frem til, hvor og hvem man skal henvende sig til hos shopping portalerne, og det er med til at skabe vores succes, ” siger Charlotte Boddum.

Yderligere oplysninger: Partner og jurist Charlotte Boddum, mobil 28958550

Læs som PDF