Nærhedsprincippet

Om få måneder åbner Patent- og Varemærkestyrelsen dørene for det jyske erhvervsliv. Og det med dørene skal forstås både bogstaveligt og billedligt, idet styrelsen med sit nye kontor i Ikast vil forsøge i højere grad end tidligere at invitere det jyske erhvervsliv ind i en verden af immaterielle rettigheder.

Når kalenderen viser oktober 2016 vil regionschef Tom Meltvedt Petersen og hans ca. 35 medarbejdere være klar til at hjælpe virksomhederne med at udnytte deres intellektuelle rettigheder.  

Og Tom Meltvedt Petersen, der kommer fra et job hos Gorrissen Federspiel i Aarhus, er slet ikke i tvivl om, at nærhedsprincippet til erhvervslivet vil få en positiv effekt.

”Vi får domicil i Region Midtjylland, hvor væksten i patentansøgninger er størst lige i øjeblikket. Desuden er regionen næststørst, når det gælder IPR-aktive virksomheder, men vi vil selvfølgelig komme ud i hele det jysk-fynske område,” fastslår Tom Meltvedt Petersen.

Han fortæller, at der både vil være tale om opsøgende arbejde, men også om, at styrelsen vil holde arrangementer, hvor man vil invitere erhvervslivet indenfor.

”Jeg tror, der er virksomheder, som har guldgruber af viden, der kan omsættes i intellektuelle rettigheder og derefter i penge. Den viden skal vi da have frem,” siger Tom Meltvedt Petersen.

Desuden peger han på, at det jyske erhvervsliv får lettere adgang til at synliggøre deres udfordringer på IPR-området i kraft af styrelsens tilstedeværelse i Ikast.

”Vi arbejder politisk både i ind- og udland. Vi er åbne og modtagelige for input fra erhvervslivet, og det er kun godt for os at kende behovet hos virksomhederne.”