3D-print virksomheder er sultne efter patenter

Skrevet af

Nanna Meyland Nicolaisen, Partner

 

Tal fra den europæiske patentorganisation EPO (European Patent Office) viser, at patentansøgninger inden for 3D-print, også kendt som additive manufacturing, er i kraftig vækst.

Fra 2015 til 2018 steg antal ansøgninger inden for 3D-print årligt med 36 %. I samme periode steg antallet af patentansøgninger generelt med 3,5 %, så der er altså tale om en betydelig højere vækstrate.

Stigningen i antallet af ansøgte patenter kan meget vel hænge sammen med, at det globale marked for 3D-print forsætter den store vækst. Det fremgår bl.a. af den amerikanske Wohlers Report, der af mange betragtes som biblen inden for prognoser og statistikker for 3D-print. 2020-udgaven af rapporten udkom tidligere på året. Her fremgår det, at det samlede salg af maskiner og services til 3D-print sidste år steg med 21 procent til cirka 12 mia. USD, og der blev solgt 22.115 industrielle maskiner, hvilket er en vækst på 14,7 procent i forhold til året før.

Beskyt jeres teknologi
Det betyder at både etablerede og nye spillere inden for dette område skal være særligt opmærksomme på to spørgsmål:

  • Har vi beskyttet de nye ideer og fremskridt vi har gjort på området, så vi har sikret vores fremtidige konkurrenceevne bedst muligt?
  • Ligger der rettigheder fra kendte eller ukendte konkurrenter, som kan forhindre os i at komme på markedet med det, som vi er ved at udvikle?

Hos Patrade hjælper vi gerne med at danne et overblik og besvare ovenstående. Vi har rådgivere, der kan hjælpe jer uanset, hvor I er i jeres udviklingsproces og uanset hvilket patentkendskab I allerede har internt i jeres organisation.

Vi tilbyder et indledende møde gratis. Du finder en oversigt over vores patenteksperter her: https://www.patrade.dk/medarbejdere/patentkonsulenter/

Mere information
Statistik om patentansøgninger, rapport fra EPO: http://documents.epo.org/projects/babylon/eponet.nsf/0/C2F0871212671851C125859F0040BCCA/$FILE/additive_manufacturing_study_executive_summary_en.pdf

 

 

Skriv et svar