Black Friday er højsæson for falske webshops

Corona er over os og det har betydet en stigning i onlinehandlen. Flere forbrugere undgår de fysiske butikker pga. smittefare og krav om mundbind. Samtidig har mange fået udbetalt feriepenge og Black Friday er lige om hjørnet. Alt i alt en sprængfarlig cocktail for kendte varemærker, der sælges online, for det vrimler med svindlere.

Hos Patrade har vi et team, der har specialiseret sig i online brand protection. Teamet har i flere år arbejdet med bekæmpelse af svindelwebshops og andre former for online krænkelser.

”Vi oplever i stigende grad, at vores kunders varemærker bliver krænket online. De kriminelle bliver desværre dygtigere hele tiden,” siger Nick Lissner, der står i spidsen for Patrade’s specialistteam inden for online brand protection.

”Salg af kopivarer er ret udbredt og svindlerne bliver bedre til at undgå afsløring. Vi ser f.eks. en stigning i antallet af svindelwebshops, der er SSL-certificerede og dermed burde være okay. Det gør det svært for forbrugerne at gennemskue og for vores kunder – ejerne af varemærkerne/de originale produkter – devaluerer det værdien af deres brand, hvis forbrugerne får en dårlig oplevelse med en tarvelig kopi, det kan betyde mistede kunder og omsætning”.

Hvordan bekæmper du falske webshops?
Både for forbrugerne og virksomhederne er det nærmest umuligt at gennemskue svindlen. Som forbruger kan man gøre en del ting selv for at undgå at blive snydt, men hos Patrade vil vi gerne være med til at forhindre, at det kommer så vidt. Vi kæmper for at få lukket falske webshops og få fjernet annoncer for kopivarer. Vi opfordrer kraftigt til, at man som virksomhed er proaktiv. Det handler om at sætte ind før skaden er sket og svindlen rammer forbrugerne.

”Vi har opbygget kompetencer og har udviklet flere it-værktøjer, samt en proces, hvor vi systematisk overvåger, finder og fjerner svindelwebshops, inden forbrugerne hopper i fælden. Vi finder kopivarer på svindelwebshops, sociale medier og de etablerede webshops som Alibaba og eBay, som vi har en tæt og direkte dialog med,” siger Nick Lissner.

”Vi har flere eksempler på, at vi har fjernet både falske webshops og kopivarer, som vores kunder selv uden held har kæmpet med at få fjernet, og det har vi stor succes med. Vores succesrate er næsten 100 %. Det beviser, at det faktisk nytter noget at bekæmpe de kriminelle på nettet, så de ikke får lov til at snylte på vores kunders gode ry”.

Hvordan beskytter du dit brand online?
Hvis du kæmper med kopivarer og svindelwebshops, eller hvis du vil have et overblik over, i hvilket omfang dine produkter og dit varemærke bliver kopieret, så tag fat i advokat Nick Lissner eller advokatfuldmægtig Sabrina Uhrenholt og hør, hvordan vi hos Patrade kan hjælpe dig.

Vores mål er at hjælpe dig så hurtigt og effektivt som muligt og vi har en proces der gør, at det er langt billigere end du tror.

Læs også denne artikel: Amazon - 5 gode råd til at minimere risikoen for krænkelser.

 

Skriv et svar