Skip to main content

”Kompetent rådgivning har gjort os til en mere sikker og attraktiv samarbejdspartner”

For Hoei Denmark A/S, der bl.a. sælger rammer og galleriprodukter, har rådgivning om licenser og domæner gjort rammefabrikken til en mere sikker samarbejdspartner - ikke mindst for de mange kunstnere, der tegner motiverne til virksomhedens produkter.

”Kompetent rådgivning har gjort os til en mere sikker og attraktiv samarbejdspartner”

I mange år skrev rammefabrikken Hoei Danmark selv sine samhandelskontrakter, men efterhånden som der er kommet flere produkter og samarbejdspartnere til, er der blevet brug for mere klare spilleregler.

”Vi har lavet rammer i 100 år og fire generationer, og i tidens løb har vi mere eller mindre selv stået for vores samhandelskontrakter. Men efterhånden som vores forretning og verden omkring den er blevet mere kompleks, har vi haft brug for at sikre os selv og vores leverandører i forhold til bl.a. eksklusivrettigheder, priser og licenser,” forklarer Christian Høi.

Han er navngivet efter sin oldefar og er direktør i og ejer af virksomheden, der i tidens løb bl.a. har leveret over en halv million hver af Monets blå åkander og Van Goghs ”Natcaféen” til Ikea.

Få gode råd om valg af navn og logo til din virksomhed.

Kompetent rådgivning til rimelige penge

Sikkerheden gælder ikke mindst for de kunstnere, der skaber et motiv, som Hoei efterfølgende digitaliserer og kopierer til f.eks. plakater eller billeder printet på malerlærred, og derfor søgte Hoei Denmarks råd hos Patrade for at få lavet en royaltyaftale.

”Vi har haft brug for at sikre os, at vi må genoptrykke kunstnerens originale værk og få skabt nogle gode rammer for afregning af arbejdet, som går begge veje. Det er alfa og omega for os at behandle vores samarbejdspartnere ordentligt og samtidig sikre vores kunder i den anden ende. Det kan f.eks. være BoConcept eller Salling Group, som skal have sikkerhed for, at vi har rettighederne til de produkter, vi sælger til dem,” siger Christian Høi.

Bliv klogere på, hvad IP-rådgivning hos os indebærer.

Han havde frygtet, at det ville være dyrt at søge juridisk hjælp, men er kun blevet positivt overrasket – både over prisen og det samlede samarbejde.

”Det har vitterligt ikke kostet en flyvemaskine at få exceptionelt dybdegående og værdifuld rådgivning. Og så har det være en god oplevelse at møde en rådgiver, som har sat sig grundigt ind i vores forretning, ageret hurtigt, fulgt op og sørget for at finde de rette kompetencer hos Patrade, så jeg hele vejen igennem kun har haft én kontakt,” siger Christian Høi.

Hoei Danmark fik hjælp fra Patrade til udarbejdelse af samhandelskontrakter

Alle løsninger ét sted

Han har også søgt hjælp hos Patrade i en domænesag, hvor en anden virksomhed i mange år havde brugt Hoeis navn. Her hjalp Patrade med at vurdere tvisten og efterfølgende indbringe sagen for Domæneklagenævnet, hvilket endte med, at Hoei vandt sagen. Og endelig har Patrade også hjulpet i et tilfælde, hvor Hoei ville sikre sig, at kunstneren ikke krænkede en tredjepart ved at bruge nogle citater fra en kendt sang i et af de planlagt kunstværker.

Tjek vores spørgsmål og svar om ophavsret og ophavsrettigheder.

”Domænesagen kunne andre have løst for os, men det er guld værd for os at kunne gå ét sted hen og få løst alle vores problemer, så vi kan koncentrere os om at drive vores forretning og holde næsen i sporet med det, vi er gode til. Samtidig har Patrade klædt os på til at lave bedre samarbejder med vores leverandører, fordi de har rådgivet om langt flere løsningsforslag, end der står i den endelige kontrakt. Vores kunstnere er almindelige danskere, som godt kan blive skræmt af en meget bombastisk juridisk kontrakt, og her har Patrade ramt essensen i vores behov og forstået, at det ikke hjælper at køre på med bål og brand, men at det derimod handler om at finde en god balance i de aftaler, vi indgår,” siger Christian Høi.

Han synes, at han har fået knowhow, tryghed og værdi for pengene i samarbejdet med Patrade og fremhæver især kombinationen mellem en god relation og kompetent rådgivning som værdifuld.

”Det har givet os et aftalegrundlag, som styrker forretningen og gør os til en mere attraktiv og sikker samarbejdspartner. For sikkerheden for, at vi ikke krænker nogen, at nogen ikke krænker os, og at vi kan få vores produkter sikkert ud over rampen, er selv sagt guld værd,” siger Christian Høi.

Hoei Denmark
“Sikkerheden for, at vi ikke krænker nogen, at nogen ikke krænker os, og at vi kan få vores produkter sikkert ud over rampen, er selv sagt guld værd”

Christian Høi

Direktør og ejer Hoei Denmark A/S

Udfyld formularen og lad os kontakte dig

Patrade A/S er dataansvarlig og behandler dine personoplysninger fortroligt og alene for at behandle og besvare din henvendelse via telefon eller e-mail. Hvis henvendelsen besvares af en medarbejder fra Patrade Legal Advokatanpartsselskab, hvilket vil blive oplyst eller fremgå af e-mailautosignaturen, er dette selskab imidlertid dataansvarlig. Læs mere i vores privatlivspolitik, herunder hvordan du udøver dine rettigheder, eksempelvis retten til indsigt.