Få tilskud til din varemærke- og designansøgning

Små og mellemstore virksomheder i EU får nu muligheden for at få finansiel støtte til varemærke- og designansøgninger. Det sker via en tilskudsfond, som netop er lanceret.

Hvis du overvejer at registrere et varemærke eller design på enten EU-plan, regionalt plan (Benelux) eller nationalt plan, så kan denne ordning være noget for dig.

Hver SMV kan få godtgjort maks. 1.500 EUR. Der er i alt fem ansøgningsrunder, den første er åben nu og lukker den 31. januar.

Du kan søge om 50 % godtgørelse af grundgebyrerne for varemærke og/eller designansøgninger. Hvilket territorialt beskyttelsesniveau du vælger, vil naturligvis afhænge af din forretningsstrategi og dine vækstplaner.

Hvis du har brug for hjælp til din ansøgning uanset om det er i forhold til din IPR-strategi eller den helt konkrete ansøgning, så er vi hos Patrade klar til at hjælpe dig på vej. Du kan læse mere på denne side, hvor du også finder link til vores specialister.

Læs mere og se, hvordan du ansøger hos de europæiske IP-myndigheder (EUIPO) ved at klikke her.

Immaterielle rettigheder styrker konkurrenceevnen

EUIPO støtter SMV’ere, der ønsker at registrere en immateriel rettighed, fordi flere undersøgelser viser, at der er en positiv sammenhæng mellem de europæiske SMV’ers IPR-aktivitet og deres chance for vækst.

EUIPO har tidligere dokumenteret, at SMV’er, der har indleveret mindst én ansøgning om registrering af en immateriel rettighed, har større sandsynlighed for efterfølgende at opleve vækst end andre SMV’er. Og den sandsynlighed stiger yderligere, hvis virksomheden har flere IPR-rettigheder registreret – og gerne helst fordelt over forskellige typer.

SMV’ernes chance for at opnå en vækst på 20 % eller mere over en treårig periode vokser med hele 33 %, hvis virksomhedens samlede IPR-strategi indeholder både varemærker, design og patenter.

 

Skriv et svar