En designregistrering dækker udelukkende et produkts form eller mønster. Den omfatter ingen teknik eller metode bag en opfindelse. Kun form. Til gengæld er designbeskyttelsen både billigere og lettere at opnå end et patent. Og kombinerer I de to beskyttelsesformer, så har I, hvad der nærmest kan betegnes som en beskyttelsesmæssig helgardering. Designbeskyttelsen er desuden et yderst effektivt middel i kampen mod kopister.
I mange tilfælde vil en designbeskyttelse afholde andre fra at krænke jeres produkt, og skulle en krænkelse alligevel finde sted, så er en designregistrering et uvurderlig kort at have på hånden i en eventuel retssag.

Man kan få en designregistrering af alle produkter som f.eks. urtepotter, højttalere, briller, biler. Produktet skal bare have et nyt og unikt formudtryk, som adskiller sig væsentligt fra eksisterende produkter. Rettigheden får I ved at indlevere en ansøgning til Patent- og Varemærkestyrelsen i Danmark eller til den lokale myndighed i et andet land, hvor I ønsker beskyttelse. Det er også muligt at indlevere en ansøgning til den europæiske myndighed, EUIPO, som dækker 28 lande, eller den internationale myndighed, WIPO. Vælger I en international ansøgning, skal I udvælge, hvor mange lande beskyttelsen skal dække. Behandlingstiden for en designansøgning er som udgangspunkt væsentlig kortere end for en patentansøgning, og i nogle tilfælde vil I endda kunne stå med et registreringsbevis i hånden efter kun få dage.
En designregistrering løber i fem år ad gangen. Efter hvert femte år skal der betales en fornyelsesafgift, som dækker de næste fem år. Det er dog kun muligt at forny rettigheden fire gange, så den maksimale gyldighedsperiode for en designregistrering er 25 år. Herefter bortfalder rettigheden.

Patrades tekniske og juridiske konsulenter arbejder tæt sammen for at kunne yde vores kunder den bedste rådgivning for hele deres IPR-portefølje. De er specialister inden for eget felt, men kender til alle beskyttelsesformer af immaterielle rettigheder. Og med deres indgående kendskab til vores kunders forretninger, kan de vurdere, hvornår en rettighed giver mere mening end en anden, og hvornår en kombination af rettigheder er den bedste løsning for en specifik kunde. For os er det vigtigt at yde en ærlig rådgivning, som giver størst mulig værdi for vores kunder.

Vi har specialister til at rådgive inden for alle områder af IPR, og på designområdet er vi et af de konsulenthuse med den største erfaring. Vi hjælper jer med at vurdere jeres produkt, udarbejde en ansøgning og udvælge de rigtige billeder dertil samt korrespondere med myndigheder og eventuelle modparter. Kort sagt, vi er med jer hele vejen. Så har I et produkt, I gerne vil have en vurdering af, så kontakt en af vores designkonsulenter.