Har I lagt en international domænenavnsstrategi? Ellers bør I overveje det. Det kan nemlig skade jeres virksomhed, hvis en anden registrerer et domænenavn, som jeres kunder forbinder med jer. Men med den rette rådgivning vil I både få afdækket jeres behov for domænenavne og få lagt en strategi, der matcher jeres internationale forretningsniveau – nu og i fremtiden. En gennemarbejdet strategi vil sikre, at I er på forkant med registrering af vigtige domæner for alle relevante markeder, samt at I ved, hvilke domæner, I skal holde øje med – egne eller konkurrenters. Opstår der en krænkelsessituation vil I dermed også kunne reagere prompte. Læs også om domæneovervågning.

Domænenavne køber I hos en domæneudbyder, og det handler i princippet om at komme først. I Danmark foregår domænenavnsregistrering nemlig som udgangspunkt efter først-til-mølle-princippet. Er et domæne ledigt, kan det købes – af hvem som helst! Også selv om domænenavnet er navnet på en anden mands virksomhed. Og man kan købe et ubegrænset antal domænenavne. Det kan friste til at tro, at det så er nødvendigt at købe domænet til f.eks. et virksomhedsnavn for/i alle lande, men så langt behøver I ikke at gå. I udlandet kan der nemlig være andre regler. I nogle lande er det f.eks. en betingelse, at man har en varemærkeregistrering af sit virksomhedsnavn, før det er muligt at købe navnet som domænenavn. Det er derfor klogt at lægge en fornuftig strategi for, hvilke domæner det giver mening at købe hvor – og hvordan det passer ind i forhold til jeres øvrige IP-portefølje.
En domæneregistrering gælder i princippet lige så længe, I ønsker det. Alt, I skal gøre, er at betale en årlig afgift – og til tiden. Ellers mister I nemlig retten til domænet, og så står det andre frit for at overtage det.

Vi har et specialiseret team til at varetage alle områder af vores kunders domænenavnsregistrering. Vi har f.eks. udviklet vores eget system til domæneovervågning, så vi mere effektivt kan gøre vores kunder opmærksomme på krænkende domæner. Men vi følger jer hele vejen og hjælper jer igennem databasesøgning, strategiplanlægning og registrering af domænenavne. Og når det bliver tid, står vi også for fornyelsen. På den måde kan I være sikre på, at jeres domæner forbliver jeres, så længe det er relevant for jer.

Og skulle der opstå en krænkelsessituation, håndterer vi også den. Vi varetager f.eks. nedlukningen af krænkende sider, deltager i forhandlinger om overdragelse af domænenavne eller andet, for at I er bedst muligt beskyttet.