Skip to main content

Nyhed · 10.11.2021

Concens A/S vinder sag om design- og produktefterligning

Concens A/S, fik medhold i, at modparten – en tidligere forhandler af Concens A/S’ produkter - havde kopieret en designbeskyttet in-line aktuator. Derudover havde modparten overtrådt markedsføringsloven ved at lave en ulovlig produktefterligning.

I den aktuelle sag blev der nedlagt forbud mod salg af efterligningen. Desuden skulle både de solgte efterligninger og tilhørende markedsføringsmateriale tilbagekaldes.

”Kendelser som denne viser erhvervsdrivende, at det kan betale sig at være innovativ og investere i produktudvikling og markedsføring, og derfor er det en vigtig afgørelse, ikke kun for vores klient, men også i al almindelighed,” siger advokat (L) Nick Lissner fra Patrade, der repræsenterede Concens A/S.

Nick Lissner fremhæver desuden værdien af designregistrering.

”Alt for mange overser designbeskyttelse og satser i stedet udelukkende på f.eks. et patent, og det er ærgerligt af flere grunde. For det første er en designregistrering billigere, for det andet kan den i flere tilfælde vise sig lige så værdifuld som et patent, hvis det differentierende element vel at mærke har med produktets udseende at gøre. Hvis man tænker sig godt om, inden man indleverer sin ansøgning om designbeskyttelse, så vil den ofte vise sig at være et godt værn ikke bare mod nærgående kopier, men også mod efterligninger, der ved første øjekast ikke er direkte kopier, men hvor det alligevel er muligt at forveksle produktet med originalen”.

Se hvordan Concens beskytter forretningen med IP-rettigheder.

Tænk som dine konkurrenter

Vi anbefaler ofte vores kunder at registrere ikke kun det aktuelle produkt, men at tænke et skridt videre og få beskyttelse på noget, der ligner, men ikke er helt det samme, altså noget, som en konkurrent ville kunne finde på at lancere for at snylte på dit produkt. På den måde kan beskyttelsesomfanget bredes ud og blive særdeles effektivt samt afholde andre fra at krænke dit produkt, fordi du så at sige har hegnet dit produkt inde med lignende produkter – som andre heller ikke må lave.

Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om design, eller hvis du vil have en vurdering af, hvilken form for rettighed – eller kombination af rettigheder – der stiller dig stærkest i markedet.  Vi er eksperter i både patenter, varemærker, design og ophavsret, og vi har mange års erfaring at trække på.

Bliv klogere på designregistrering

Advokat, Brand Protection Specialist

Sabrina Uhrenholt

T +45 8930 9786 · M +45 2029 7830 · suh@patrade.dk