Skip to main content

Eksport og immaterielle rettigheder.

Eksport og 
immaterielle 
rettigheder.

Sådan beskytter du din IP når du vil frem i verden.

Mange danske virksomheder sælger varer uden for landets grænser, og de senere år er det blevet langt mere almindeligt, at danske eksportvarer produceres uden for landets grænser. For disse virksomheder er der særlige hensyn at tage, når det kommer til immaterielle rettigheder.

Arbejder du i en virksomhed der sælger til de største eksportmarkeder USA, Tyskland, Sverige eller England? Eller på andre markeder? Og får virksomheden produceret varer i andre lande end Danmark?

Så skulle du tage at tilmelde dig Patrade Lectures i Aalborg den 22. marts. Vi sætter fokus på beskyttelse af IP (Intellectual Property) og IPR (Intellectual Property Rights) for eksportvirksomheder. Der er nemlig forskel på, hvordan du skal gribe tingene an, alt efter hvilke lande, der eksporteres til, hvilket land varen produceres i med mere.

Ja tak, ta' mig direkte til tilmeldingsformular.

Hvad kan du forvente af seminaret?

Vi skyder seminaret i gang med en kundecase, hvorefter vi selv indtager podiet. Du vil blive klædt på til at håndtere immaterielle rettigheder internationalt, så du beskytter dine produkter bedst muligt i de lande, der er eksisterende eller potentielle markeder for dit produkt. Du får i det hele taget gode råd til, hvordan du som eksportvirksomhed understøtter forretningen med immaterielle rettigheder.

Denne gang byder vi velkommen til Ergonomic Solutions, en engelsk virksomhed, men med hele produktion og produktudvikling placeret i Danmark. Ergonomic Solutions er et godt eksempel på, hvordan en mellemstor virksomhed (cirka 150 ansatte) uden egen juridisk afdeling, kan arbejde professionelt med immaterielle rettigheder. Virksomheden har både patenter, varemærker og designrettigheder. Ergonomic Solutions er markedsledende på mange markeder, og de leverer løsninger (technology mounting solutions) til en stor del af verdens største retailers.

Gå direkte til programmet.

Dagens oplægsholdere

Ralph Lambers er Chief Product Officer i Ergonomic Solutions, et ansvarsområde, der hos Ergonomic Solutions omfatter hele spektret fra produktdesign og -udvikling til produktmarketing, inklusiv ansvaret for IP. Ralph vil fortælle, hvordan virksomheden arbejder med IP og IPR i praksis, baseret på en IP-strategi, som blev lavet sammen med Patrade. Få svar på:

  • Hvem er Ergonomic Solutions – en kort introduktion.
  • Hvornår begyndte Ergonomic Solutions at arbejde med IP-rettigheder - og hvorfor?
  • Hvorfor har Ergonomic Solutions en IP-strategi?
  • Hvad indeholder Ergonomic Solutions' IP-strategi?
  • Hvordan bruger Ergonomic Solutions IP-strategien i hverdagen?

Ralph slutter af med sine gode råd om IP til andre eksportvirksomheder.

Herefter følger to partnere fra Patrade. Først European Trademark & Design Attorney: Charlotte Rask Boddum. Hun vil gå i dybden med, hvordan du skal sikre og håndhæve varemærker internationalt.

Hun har i en længere årrække arbejdet med varemærker både for SMVer og store virksomheder, ligesom hun er repræsenteret i flere internationale fora for varemærker og IP generelt.

Charlotte vil blandt andet give eksempler på, hvordan virksomheder tidligere er kommet galt af sted, med fokus på, hvad du kan gøre for at undgå at komme i en lignende situation. Få svar på:

  • Hvordan beskytter du dit varemærke, når du vil eksportere?
  • Hvilke varemærkeretlige regler gælder i forskellige lande?
  • Hvordan kan du overvåge dit varemærke i hele verden?
  • Hvad gør du, hvis dit varemærke bliver krænket på et eksportmarked?
  • Er det nødvendigt at registrere dit varemærke i produktionslande?

Når Charlotte er færdig følger advokat Nick Lissner, der vil give en introduktion til forskellige typer af IPR med fokus på, hvad der er af forskelle mellem lande i forhold til retspraksis og beskyttelsesomfang.

Herefter vil han give et konkret oplæg til, hvad en god IP-strategi kan indeholde, og hvordan du bruger den i praksis til at understøtte forretningen og bane vejen for salg og vækst på eksportmarkeder. Få svar på:

  • Hvilke typer af immaterielle rettigheder (IPR) findes der?
  • Hvad med markedsføringsloven, yder den beskyttelse internationalt?
  • Er der forskel på brugen af IPR alt efter hvilke eksportmarkeder virksomheden henvender sig til?
  • Hvad skal eksportvirksomheder være særligt opmærksomme på i relation til IPR?
  • Hvad skal du være opmærksom på, hvis dit produkt produceres i udlandet?
  • Hvordan laver man en god IP-strategi?

Tid og sted

Onsdag den 22. marts 2023 kl. 13.30 – 17.30.

Kom i god tid, så vi kan nå at registrere dig.

Bemærk, at arrangementet ikke finder sted i vores egne lokaler, men i et af mødelokalerne i E-huset, benyt indgangen fra Østre Havnegade.

Østre Havnegade 12, E-huset, 9000 Aalborg.

Dagens program

Kom gerne klokken 13.30, så vi kan nå at registrere din ankomst. Der vil være tid til spørgsmål under hvert indlæg, men vi opfordrer dig til at blive og netværke den sidste halve time. Vi stiller med et stærkt hold af eksperter indenfor patenter, varemærker og design.

13.30 – 14.00 Registrering, velkomst og introduktion til dagen. 

14.00 – 15.00 IP-strategi i praksis – ”Man kan ikke ikke beskytte sig”. Ralph Lambers.

15.00 – 15.30 Pause med forfriskninger.

15.30 – 16.00 Varemærker på den internationale scene. Charlotte Rask Boddum.

16.00 – 17.00 Beskyttelse af IP og IP-strategi for eksportvirksomheder. Nick Lissner.

17.00 – 17:30 Networking og mulighed for 1:1 snak med en rådgiver.        

Tilmeld dig via formularen nedenfor.

Tilmeld dig nu
Ønskes kursusbevis*

Når du trykker ”Indsend”, giver du samtykke til at modtage nyhedsbreve og invitationer til arrangementer fra Patrade A/S via e-mail. Samtykket kan til enhver tid trækkes tilbage via link i bunden af e-mailen.

Hvad med GDPR? Patrade A/S er dataansvarlig og behandler dine personoplysninger for at sende nyhedsbrevet til dig og invitere dig til arrangementer. Derudover bruges din e-mailadresse til at målrette markedsføring via annoncer på sociale medier. Læs mere i vores privatlivspolitik, herunder hvordan du udøver dine rettigheder, eksempelvis retten til indsigt og til at gøre indsigelse mod behandlingen.