TRESU Group

Tryk på hos TRESU Group

Forår 2018

Bedre kendt i udlandet end i Danmark. Noget af et iværksættereventyr. Og for anden gang solgt til en kapitalfond.
Sådan kan man i meget korte træk fortælle historien om en dansk virksomhed, der blandt andet står bag verdens største trykkerimaskiner. Virksomheden er relativt ubemærket vokset op og blevet en international og betydningsfuld aktør i trykkeribranchen.

Gå fx ind i et af de førende fødevaretempler i en af verdens storbyer og kig dig omkring på al den farverige emballage, som indpakker fødevarerne. Noget af den emballage du ser, vil være fremstillet på kundetilpassede flexo trykmaskiner, der er fremstillet af TRESU Group fra Bjert ved Kolding.

Men TRESU Group leverer også mange andre typer af trykkerimaskiner. Der kan nævnes, at TRESU Group leverer de meget avancerede maskiner, der bruges til at trykke Lotto-kuponer og skrabespil i hele verden, ligesom en tidligere kunde var Nationalbanken, da man stadig brugte at trykke en rød – halvusynlig – streg på pengesedlerne som et udtryk for ægthed.

Erik Gydesen er én af de fire personer, der står bag iværksættervirksomheden. Han kom til i 1982 – et år efter virksomheden var grundlagt, og derfra gik han i gang med at opbygge ingeniørafdelingen. Her har han siden stået i spidsen for den tekniske udvikling og opfindelserne, der er gjort undervejs.

I dag er Erik Gydesen 72 år og stadig ansat i virksomheden som senior advisor.

Den nye ejer, Altor, lægger slet ikke skjul på, at det er TRESU Groups dygtige ingeniører og deres højteknologiske løsninger, der er interessante for kapitalfonden. Og især den know-how, der er svær at kopirere.
Erik Gydesen bekræfter da også, at man undervejs stort set har patenteret alle opfindelser.

”Det er naturligvis svært at sige nøjagtigt, hvad vores patenter har betydet for vores forretning både i forhold til konkurrenter, men også i forhold til kunder og partnere i den grafiske branche. Men i hvert fald har patenterne haft den betydning, at vores meget store kunder ikke har villet røre ved noget, der blot tangerede vores produkter, fordi de vidste, at vores var patenterede,” fortæller Erik Gydesen.

På den måde har virksomhedens patenteringsstrategi og patentportefølje, der består af 40-50 patenter ad gangen, ikke alene beskyttet mod konkurrence, men også skabt loyale kunder.

Et af de største produkter for TRESU Group er trykkerimaskiner, der kan trykke kartoner til mælk og juice. Hvert sekunder året rundt bliver der trykt ca. 6000 af den type kartonner på maskiner, som TRESU har leveret. Trykkerimaskinerne bliver solgt på verdensmarkedet, og virksomhedens eksport udgør således ca. 98 pct. af den samlede produktion.

TRESU Group beskæftiger samlet ca. 310 medarbejdere – heraf ca. 260 i Danmark.