Sådan gennemskuer du svindelwebshops til Black Friday

Der er som regel masser af rabat at hente i samtlige forretninger til Black Friday. I år går det løs fredag den 29. november, og det er ikke kun i de fysiske butikker, der er penge at spare - webshops over hele verden følger trenden og har udsalg både på dagen og i dagene op til Black Friday.

Men hvordan gennemskuer du, om du er ved at smide dine penge væk på en svindelwebshop?

Vi har samlet nogle punkter, du bør holde øje med, når du handler på nettet:

  • Uafrundede priser
  • Meget fordelagtige tilbud
  • Ukorrekte oversættelser og sammenblanding af dansk og engelsk (f.eks. dansk produkttitel og beskrivelse, men engelsk privatlivspolitik)
  • Mangel på SSL-certificering
  • Lange, usammenhængende produkttitler
  • Ikoner for sociale medier, som ingen funktion har eller bare leder til hovedsiden for det pågældende medie

Det er dog ikke alle svindelwebshops, der viser alle disse tegn på én gang – tværtimod bliver svindlerne bedre og bedre, og tegnene på svindel bliver dermed sværere at få øje på. Eksempelvis bliver flere og flere svindelwebshops SSL-certificerede.

Hos Patrade har vi et specialiseret team, der har erfaring med lokalisering og lukning af svindelwebshops. Vores team følger svindlernes udvikling og kan håndtere lukningen af flere forskellige svindelwebshops hurtigt og effektivt.

Kontakt juridisk konsulent Patrick Lykke Knudsen, hvis du opdager, at kopier af dine produkter bliver solgt på sådanne hjemmesider.