Skip to main content

Online brand protection

Muligvis den mest dedikerede beskyttelse, du kan finde.

Online brand protection

Vi accepterer naturligvis ikke, at kriminelle på nettet snylter på vores kunders gode ry. Vi kæmper for at få lukket falske webshops og fjernet annoncer for kopivarer. Tillad os at tage kampen op for dine produkter og dit varemærke.

Nu tænker du sikkert, at det er meget dyrt og besværligt at få bugt med svindelwebshops og kopiprodukter. Men fortvivl ikke, vi har et erklæret mål om at hjælpe vores kunder så hurtigt og effektivt som muligt. I al beskedenhed, så har vi en succesrate, der nærmer sig de 100. Vi har arbejdet med online brand protection i længere tid og vi har en proces, der gør det langt billigere end du tror. Se, hvordan vi hjælper Mærsk med online brand protection og håndhævelse af rettigheder.

Tværfagligt specialistteam

En af de helt store fordele ved at arbejde med os, når du vil beskytte dit brand online, er at vi har kompetencer både inden for it og jura. Det betyder at vi er meget effektive og det giver os mere gennemslagskraft, når vi skal håndhæve rettigheder.

Helt konkret har vi medarbejdere, der laver de indledende tekniske søgninger, hvor vi lokaliserer svindelwebshops og kopiprodukter, der krænker vores kunders rettigheder. Herefter kommer vores advokater på banen og håndterer processen, der fører til at de falske webshops lukkes ned, falske annoncer fjernes og misbruget af vores kunders brand bringes til ophør. Vi hjælper DK Company med at finde og fjerne falske hjemmesider og kopivarer.

Hvordan foregår online brand protection?

Noget af det vigtigste er at være proaktiv og sætte ind før skaden er sket og de falske produkter rammer forbrugerne. Vi har opbygget kompetencer og har udviklet flere it-værktøjer, samt en proces, hvor vi systematisk overvåger, finder og fjerner svindelwebshops, inden dine kunder hopper i fælden. Vi finder kopivarer på svindelwebshops, sociale medier og de etablerede webshops som Alibaba og eBay, som vi har en tæt og direkte dialog med. Vi overvåger også domæner, så vi kan opdage eventuelt krænkende domæner i god tid. En af vores store forcer er hastigheden i vores opgaveløsning. Vi har flere eksempler på kunder, som gennem lang tid, nogle gange i årevis, forgæves har kæmpet for at få lukket bestemte domæner ned, og hvor vi via en målrettet indsats har fået sat en stopper for svindlen hurtigt.

Hvordan beskytter man sig mod ulovligt online salg?

Første skridt er at opdage, at der finder krænkelser sted. Næste skridt er at reagere på krænkelserne i tide, eller kan det ende med, at virksomhedens varemærke udvandes, og at rettigheden går tabt.

Vi tilbyder vores kunder den fulde pakkeløsning og vi gør alt for at gøre det nemt for vores kunder. Vi laver ikke computergenererede søgninger og sender rå resultater videre. Vores specialister foretager altid en juridisk vurdering af alle resultaterne og laver de nødvendige tiltag for at stoppe krænkelserne. Alt dette foregår som en kontinuerlig proces, hvor du som kunde kun bliver involveret ved sjældne tvivlsspørgsmål.

Kerneområder i online brand protection

Svindelwebshops

Princippet bag falske webshops er, at de foregiver at sælge produkter fra kendte brands, som de reelt ikke er i besiddelse af.  Webshoppen er en skal, der er designet med originale billeder og korrekte produktinformationer, der får siden til at fremstå professionel og lovlig - typisk med priser langt under den vejledende udsalgspris. Når en køber bestiller en vare, sker der imidlertid det, at varen aldrig kommer frem, eller at køberen modtager et ganske andet produkt end det bestilte.                              

Måske har din virksomhed været offer for svindelwebshops – webshops drevet af ukendte, ofte udenlandske aktører, der foregiver at sælge virksomhedens produkter? Måske ved I det ikke. Vi har specialiseret os i at foretage omfattende søgninger, der afslører denne type online krænkelser, og ganske ofte overraskes vores kunder over, hvor tit de selv er offer for svindel.

Når kunden får en kopi af dit produkt, så kan det skade virksomheden og brandet, for kopiprodukterne er jo oftest i en ringere kvalitet end originalen. Risikoen er, at køberen fremadrettet vil associere den dårlige oplevelse med dit produkt og varemærke. Der er også fare for, at kunden måske synes, at produktet er fint nok og dermed mister du omsætning.

5 gode råd mod krænkelser på Amazon

Vores følgende fem råd har vist sig at være simple, men effektive våben imod krænkelser:

  1. Vær til stede på samtlige profitable markeder enten på egen hånd eller igennem forhandlere. Adskillige platforme giver rettighedsindehavere værktøjer til at styrke deres forretninger såsom Amazons Brand Registry, hvorigennem der kan skabes reklamesider og forbedrede håndhævelsesmuligheder.
  2. Opnå relevante rettigheder i særligt EU og Kina, f.eks. varemærker til håndhævelse over for misbrug af søgeord, og eventuelt den ofte oversete, men billige og stærke designrettighed til håndhævelse over for kopier.
  3. Udøv effektiv og dokumenterbar prisstyring, så kopier kan identificeres fra originale varer.
  4. Stil krav til distributører om at bruge jeres markedsføringsmateriale, herunder varemærker og billedmateriale – også for at kunne identificere krænkelser, men mest af alt for at indarbejde jeres brand hos forbrugerne og skabe tillid.
  5. Anvend og samarbejd med en specialiseret jurist med kendskab til jeres produkter, der kan få krænkelser fjernet fra e-handelsplatforme for at få jeres originale produkter til tops i søgerangeringer.

Tillad os at beskytte dit brand online

Partner, European Trademark & Design Attorney

Charlotte Rask Boddum

T +45 8930 9793 · M +45 2895 8550 · crb@patrade-legal.dk

Senior Brand Protection Specialist

Patrick Lykke Knudsen

T +45 8930 9789 · M +45 2616 7928 · plk@patrade.dk

Advokatfuldmægtig, Brand Protection Specialist

Sabrina Uhrenholt

T +45 8930 9786 · M +45 2029 7830 · suh@patrade.dk

Vi hjælper allerede disse virksomheder med online brand beskyttelse