Webbutikker politianmeldt – Vildledende abonnementer

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag 3 hjemmesider. Anklagen er vildledning, da man som kunde ikke får tydelig information om, at man automatisk bliver tilmeldt et betalingsabonnement ved handel på en hjemmeside.

Selvom de tre virksomheder sælger forskellige ydelser, er deres forretningskoncept det samme. I markedsføringen på hjemmesiderne oplyses ikke, at køb af produkter til fordelagtige priser medfører, at de indtastede betalingsoplysninger anvendes til månedlige opkrævninger.

Det er forbrugerombudsmandens vurdering, at virksomhederne ikke oplyser kunderne tilstrækkeligt tydeligt om, at de tilmelder sig et abonnement og at man kun kan være kunde, hvis man tegner et abonnement. Dette er i strid med markedsføringslovens § 5, stk. 1, § 6 stk. 1 og § 8, hvorefter erhvervsdrivendes handelspraksis ikke må indeholder urigtige oplysninger eller undlade eller skjule væsentlige oplysninger. Endvidere er den udførte praksis i strid med forbrugeraftaleloven, og de berørte kunder kan få deres penge igen. Værst for virksomhederne er dog den bøde, der kan vente efter politianmeldelsen.

Kontakt Patrade, hvis du har brug for rådgivning om reglerne for webshops.

Skriv et svar