Skip to main content

Et effektivt samarbejde om online brand-beskyttelse letter de daglige arbejdsgange hos Maersk

Engang bestilte man et containerskib over telefonen. I dag er Maersk midt i en digital transformation, hvorfor det er afgørende at have fuldt overblik og kontrol over virksomhedens IP.

Det kan godt være, at Maersk har 117 år på bagen, men den hæderkronede rederikoncern har de seneste år lavet så massiv en digital omlægning, at virksomheden på mange måder vil komme til at minde om en tech virksomhed.

”Vores digitale transformation stiller helt nye krav til vores håndtering af IP. For når vi befinder os midt i en digital transformation, kan alle vores 80.000 ansatte udvikle IP, som vi skal kunne opsnappe, beskytte og udnytte,” forklarer Simone Frattasi, Head of Global IP hos Maersk.

Effektiv assistance i hverdagen

Her har man centraliseret håndteringen af IP, så enhver lokal enhed i konglomeratet, der f.eks. finder på eksempelvis nye produktnavne, skal igennem den globale IP-afdeling for at registrere et varemærke og vurdere risikoen for en eventuel patentkrænkelse.

Det giver et godt udgangspunkt for at have kontrollen over produktnavne, logoer og domæner i hele verden, og her hjælper Patrade bl.a. med at håndhæve rettigheder ved at lukke svindelwebshops, fjerne domæner eller afværge krænkelser på sociale medier.

Se her, hvordan vi bekæmper svindelwebshops.

Det kan være svindlere, der registrerer domænenavne som www.maerskimport.com og foregiver at sælge Maersks produkter. Eller som sender falske mails til tilfældige mennesker, der opfordres til at sende en jobansøgning til Maersk mod at betale et gebyr, så svindlerne - ved at udgive sig for at være Maersk - tager penge fra uskyldige mennesker. Og endelig kan det også være store markedspladser, der f.eks. sælger modelskibe eller kaffekrus med den syvtakkede Maersk-stjerne på uden at have fået lov.

Bestil et varemærke og stå stærkere, hvis dit brand eller produkt bliver kopieret.

”Patrade er en forlænget arm på vores team, de assisterer os effektivt i at sikre vores brand online og lette vores arbejdsgange i hverdagen,” siger Simone Frattasi, der modtager en månedlig rapport med relevante statistikker og en detaljeret gennemgang af, hvad Patrade har grebet ind over for.

Personlige relationer i højsædet

Deres it-værktøj opsnapper og screener krænkende indhold online samtidig med, at Patrades juridiske ekspertise gør det lettere at håndhæve Maersks rettigheder effektivt.

”En del andre virksomheder udvikler også overvågningsværktøjer og screener resultatet på vegne af virksomheder, men det er Patrades juridiske indsigt, som gør deres screeninger mere effektive og uafhængige. Det betyder, at de ikke behøver lige så mange input fra os og andre relevante stakeholdere. Desuden er Patrades priser meget konkurrencedygtige,” siger Simone Frattasi.

Han oplever, at måden at arbejde på fungerer mere effektivt, end når Maersk har arbejdet med rent tekniske leverandører. Men efterhånden har flere virksomheder det samme set up som Patrade med softwaresystemer, der kan holde øje med krænkelser kombineret med rådgivning fra mennesker med en juridisk baggrund.

”Så når alt kommer til alt, bliver de personlige relationer det helt afgørende, og her møder vi rådgivere, som altid er grundige, dygtige, hjælpsomme, tålmodige og åbne. Det gør vores arbejde lettere, ikke mindst fordi de forstår vores forretning og de udfordringer, vi sidder med på IP-området,” siger han.

Få at vide, hvad online brand protection indebærer
“Patrade er en forlænget arm på vores team, de assisterer os effektivt og letter vores arbejdsgange i hverdagen”
Simone Frattasi

Simone Frattasi

Head of Global IP, Maersk

Udfyld formularen og lad os kontakte dig

Patrade A/S er dataansvarlig og behandler dine personoplysninger fortroligt og alene for at behandle og besvare din henvendelse via telefon eller e-mail. Hvis henvendelsen besvares af en medarbejder fra Patrade Legal Advokatanpartsselskab, hvilket vil blive oplyst eller fremgå af e-mailautosignaturen, er dette selskab imidlertid dataansvarlig. Læs mere i vores privatlivspolitik, herunder hvordan du udøver dine rettigheder, eksempelvis retten til indsigt.