Skip to main content

Overvågning af varemærke

Måske den mest dedikerede varemærkeovervågning du vil opleve.

Overvågning af varemærke

Lige så vigtigt det er at registrere et varemærke, lige så vigtigt er det at pleje det. Det vil sige at holde øje og reagere, hvis andre forsøger at lukrere på varemærket ved at anvende det uden tilladelse eller ved at registrere noget lignende eller forveksleligt.

Hvorfor er overvågning af varemærke vigtigt?

Når du har fået registreret dit varemærke, så kan du - desværre - ikke bare læne dig tilbage og tro at konkurrenterne afholder sig fra at kopiere det. Derfor er det vigtigt systematisk og med faste intervaller at overvåge markedet for krænkelser af enhver art. For hvis der finder krænkelser af dit varemærke sted, som du lader passere, så kan det blive dyrt på den lange bane, for så har du udvist passivitet ved bare at lade stå til.

Få 8 gode råd om, hvordan undgår degenerering af dit varemærke.

Håndhæv dit varemærke og bevar dets gyldighed

Håndhævelse af varemærket er mindst lige så vigtigt, som det er at styrke det med en registrering. Et registreret varemærke viser konkurrenterne, at du har en rettighed. Men hvis nogen bruger dit varemærke uden at have fået lov, skal du selv sørge for at stoppe dem. Hvis du ikke gør det, kan der rejses tvivl om dets gyldighed.

Du er selv ansvarlig for at håndhæve rettigheden, det vil sige at skride ind, når der finder misbrug sted. Vi tilbyder at hjælpe med at håndhæve dit varemærke og at overvåge det.

Hvad er fordelene ved en varemærkeovervågning?

Vores overvågningsservice giver flere fordele. Den store gevinst ved en overvågning af varemærker er, at du konstant er opdateret på dine konkurrenters aktivitet i markedet, og om de registrerer et mærke, som krænker eller er tæt på dit. Det giver dig muligheden for at reagere i tide, og det kan være med til at begrænse skaden på din rettighed. Det sikrer dig også imod utilsigtet at komme for tæt på en andens rettighed, når du selv udvikler nye produkter, som skal navngives.

Læs vores lille guide til overvejelser før valg af navn til et nyt varemærke.

Sådan fungerer en varemærkeovervågning

Vi skræddersyr gerne en overvågning, som passer nøjagtigt til din virksomhed. Det kunne fx være en overvågning af en konkurrent, en branche eller din virksomheds varemærker. Det mest normale er at overvåge samtlige af virksomhedens varemærker, men nogle holder sig til de vigtigste.

Overvågningen foretages i de databaser, hvor danske og udenlandske varemærkemyndigheder registrerer rettigheder, og du får resultaterne tilsendt med det interval, du ønsker. Vi søger også på ansøgere af nye varemærker og rapporterer deres aktivitet. Vores sædvanlige ydelse indeholder oprettelse af overvågning på dine varemærker, en analyse af truslerne og en rapport med vores anbefalede fremgangsmåde. Det giver dig tid til at fokusere på andre opgaver i din virksomhed.

Se i denne case, hvordan vi sammen med Grundfos holder styr på over 100 varemærker i hele verden.

Hvis du oplever at dit varemærke krænkes, så er det vigtigt straks at reagere. Vi anbefaler at lave et såkaldt warningletter, indsigelse eller andet tiltag – den del passer vi til sammen med dig, og hjælper dig med det hele.

Online krænkelser af varemærker

Mange krænkelser sker online. Det kan være i form af falske annoncer på etablerede e-handelsportaler og på falske webshops. Vi tilbyder også at overvåge et højt antal portaler og vi sørger for at få lukket falske webshops og fjernet kopivarer fra de store portaler online.

Læs, hvordan vi overvåger og fjerner falske hjemmesider.

Hvad koster en varemærkeovervågning?

Vi har mange års erfaring med varemærkeovervågning og har derfor effektiviseret ydelsen, så vi kan tilbyde den til en meget fordelagtig pris.

  • Overvågning af ét mærke i EU koster 3.500 kroner.
  • Overvågning af ét mærke i hele verden koster 3.800 kroner.

Priserne er eksklusiv moms.

Lad os hjælpe dig med at overvåge dine varemærker

Vi kan hjælpe dig med at få sat de overvågninger op, der matcher dit behov.

Vi indsamler effektivt overvågningsresultater og vores jurister har de bedste forudsætninger for at tage stilling til, om et emne på resultatlisten er en potentiel trussel eller ej. Når vi har gennemgået overvågningsresultaterne, fremsender vi kun de emner, som er relevante for din virksomhed. Det betyder, at du hele tiden er opdateret både på konkurrenter og eventuelle krænkere, uden at det vil tage meget af din tid. Til gengæld kan det have en meget positiv effekt på bundlinjen, fordi du opdager krænkelser i tide og kan sætte ind før de gør alt for megen skade.

Varemærkeovervågninger kan foretages i enkelte lande, hele EU, Norden eller i hele verden og rapporteres i god tid inden fristen for nedlæggelse af indsigelse mod misbrug.

Skal vi overvåge dine varemærker? Udfyld formularen og bliv kontaktet af en ekspert!

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er virksomhedens særlige kendetegn og er det, der differentierer din virksomhed fra konkurrenterne i markedet. Vi er eksperter i varemærker og vi kan hjælpe dig med alle aspekter af varemærker. Vores services omfatter både med at undersøge, om du kan opnå en varemærkerettighed, med at lave en ansøgning og ikke mindst med at sikre det mod misbrug. 

Læs mere om varemærker og hvilke typer varemærker, der findes i denne artikel.

Vi hjælper allerede disse virksomheder