Skip to main content

Designadministration

Vi sætter en ære i at beskytte dine design.

Designadministration

Fornyelsesbetalinger. Arkivering og håndtering af dokumenter. Tidsfrister der skal holdes. Det er ikke den type opgaver, der løber med opmærksomheden når man overvejer at beskytte sit design.

Det betyder dog ikke, at du skal tage dem for givet. Opfylder du dem ikke punktligt og korrekt, kan gyldigheden af dine design falde bort. Og kravene er aktuelle fra det øjeblik du beslutter dig for at ansøge om en designregistrering.

Jeg har brug for hjælp til designbeskyttelse, ta' mig direkte til kontaktformular.

Hvilke opgaver indgår i designadministration?

Ved ansøgningen af en designbeskyttelse er det afgørende at det er de korrekte oplysninger, der bliver registreret hos myndighederne i form af dokumenter med formelle oplysninger og ikke mindst det produkt, designet er tilknyttet.

Når du har været igennem en eventuel forundersøgelse af eksisterende rettigheder og har indsendt din ansøgning (der også består af en række obligatoriske oplysninger, læs detaljerne om designregistrering her), registreres dit design. Myndigheden tager ikke stilling til, om dit design er nyt eller har individuel karakter. Denne vurdering sker først i en evt. konfliktsag med tredjemand. Fordelen ved det registrerede design er, at der er en forhåndsformodning for gyldighed. Det betyder, at det er tredjemand, der skal bevise, at gyldighedskravene ikke er opfyldt.

Se her, hvad du kan gøre, hvis dit design bliver kopieret.

Hvor længe gælder en designregistrering?

Et design er gyldigt i 5 år efter du har søgt om beskyttelse. De betyder, at du skal forny registreringen i perioder på 5 år, og op til 25 år i alt, for at beholde beskyttelsen. Har du flere design fordelt i flere lande bliver det hurtigt et større administrativt arbejde.

Læg dertil, at en designregistrering ikke i sig selv sikrer dig mod efterligninger. Du er selv ansvarlig for at håndhæve dine rettigheder overfor krænkere, det vil sige, at du skal gribe ind, hvis rettigheden krænkes. Det kræver, at du har overblik over markedet, det kan du få med designovervågning. Med en designovervågning er du hele tiden orienteret, hvis dine konkurrenter introducerer noget, der krænker dine rettigheder.

Læs hvordan en designovervågning fungerer.

Hvordan kan vi hjælpe med at administrere designrettigheder?

Vi tilbyder at håndtere al administration af din designportefølje, så du slipper for at bekymre dig. Vores service er din sikkerhed for, at alle frister bliver overholdt og gennem vores værktøj EXTRANET er al dokumentation tilgængelig for dig som kunde hos os.

Hvordan kan jeg bevare overblikket over designrettigheder?

Vores digitale værktøj IP Highlighter giver et hurtigt og let overblik over din IP-porteføljes samlede rettigheder. Det giver dig også mulighed for let at udregne og vise kommende udgifter til fx fornyelser og er dermed en stor hjælp i din virksomheds budgetteringsarbejde. Adgang til værktøjet er gratis for vores kunder.

Se hvordan DK Company bruger IP Highlighter
Skal vi administrere dine design? Lad os kontakte dig!

Vi hjælper allerede disse virksomheder