Skip to main content

Designovervågning

Vi holder øje med om dine design bliver kopieret. Så slipper du for det.

Designovervågning

En designovervågning holder dig ajour og beskytter din investering – også mod online krænkere, som ikke selv registrerer design, men kopierer og udnytter andres.

Med en designovervågning overvåger vi et konkret produkt, en konkurrent eller begge dele. Det giver dig en helt unik mulighed for at beskytte dine designrettigheder, holde øje med konkurrenternes indleveringer og være opdaterede på markedets udvikling.

Hvordan fungerer en designovervågning?

En designovervågning af registrerede design sker i de databaser, hvor danske og udenlandske designmyndigheder registrerer rettigheder. Vi sender resultaterne på månedsbasis eller med det interval du ønsker – uanset om det er dit eller en konkurrents design, der overvåges. Så ved du, om der registreres et design, der kan udfordre markedet for dit produkt, eller om en konkurrent registrerer nye design. Og du holder dig samtidig opdateret på markedets udvikling.

Forskning fra Den Europæiske Unions Kontor for IP, EUIPO, viser, at små- og mellemstore virksomheder der har beskyttet deres design, har 17% højere indtjening per ansat end SMV’er der ikke er beskyttet. Håndhævelsen af designrettigheder er en af grundene til den forskel. Designovervågning i EU såvel som resten er verden er et vigtigt våben i kampen for ikke at miste markedsandele til efterligninger.

Overvågning af ikke-registrerede design

En overvågning af ikke-registrerede design foregår online og tilbydes på månedsbasis på samme måde som en overvågning af registrerede design. Med denne type overvågninger tilbyder vi en unik mulighed for at finde ud af, om andre kopierer dit design og forsøger at sælge kopiprodukterne på internettet.

Du har også mulighed for at få lukket falske webshops og fjernet kopivarer fra de store portaler online. Med online brand protection tager du kontrollen over dit brand tilbage. Det er en yderligere type af krænkelser, der opdages i en sådan designovervågning – krænkelser, der muligvis ikke ville være blevet opdaget på traditionel vis. Overvågningen er også med til at give et bredere billede af branchen, da den giver mulighed for at opdage krænkelser fra alle dele af verden.

Hvad gør man, hvis man opdager at ens design er blevet kopieret?

Det gælder om at sætte hurtigt ind overfor krænkelser, så potentielle kunder ikke når at få købt kopivaren. Du kan selv forsøge at kontakte krænkeren, men vores erfaring er, at det har langt større effekt, hvis du sætter os på sagen. Det har simpelthen større gennemslagskraft at henvende sig til en krænker som advokat, vi har flere eksempler på sager, som vi har fået lukket næsten omgående efter vores kunder selv forgæves havde forsøgt sig.

Oftest kan ens rettigheder håndhæves relativt smidigt, men skulle det ende med en retssag, så klarer vores advokater også det, de har stor erfaring med netop den slags sager, da det er en af deres kernekompetencer.

Sådan hjælper vi dig med designovervågning

Vi har flere specialister med meget stor erfaring i at foretage designovervågning – både af registrerede og ikke-registrerede design samt af konkurrenter. Vi har adgang til alle relevante databaser og har stor erfaring med at oprette traditionelle overvågninger af registrerede design. Samtidig har vi den specifikke viden der kræves, for at fremsøge resultater på internettet ved hjælp af billeder i kombination med den rette søgetekst.

Er du i tvivl om, hvilken type overvågning, der vil give mest værdi for din virksomhed? Vores eksperter sidder klar til at rådgive dig i forhold til lige netop din rettighedssammensætning.

Vi hjælper allerede disse virksomheder