Skip to main content

Nyhed · 12.10.2021

Billigere varemærkeansøgninger i De Forenede Arabiske Emirater med Madridprotokollen

Den 28. september 2021 tiltrådte de Forenede Arabiske Emirater Madridprotokollen. Landet bliver dermed det 109. medlemsland i protokollen der nu dækker 125 områder. Derudover er det også det tredje land fra Golfstaterne, sammen med Bahrain og Oman, der bliver en del af protokollen.

Nyheden er skrevet af Nick Lissner

Der er mange danske virksomheder, der har salg i de Forenede Arabiske Emirater, hvor der typisk stilles krav om, at man har sit varemærke registreret, inden salg overhovedet kan påbegyndes. Tidligere var processen i forbindelse med en varemærkeansøgning i de Forenede Arabiske Emirater både omkostningsmæssigt og administrativt tung. Det bliver nu både billigere og lettere, da de Forenede Arabiske Emirater kommer med i Madridprotokollen, hvormed udgifterne til opstart reduceres.

Om Madridprotokollen

Madridsystemet gør det muligt for dig at ansøge om varemærkebeskyttelse i op til nu 125 områder ved at sende en enkelt international ansøgning til det nationale eller regionale IP-kontor hos et medlem af Madridsystemet. Det er altså et system, hvor man uden brug af lokal fuldmægtig kan ansøge om varemærkebeskyttelse i flere lande på én gang mod både billigere gebyrer og i én samlet ansøgningsproces.

Madridsystemet er samtidig den mest effektive måde at reducere de løbende udgifter til vedligeholdelse af varemærkeporteføljen, herunder fornyelser, overdragelser, mv.

Vores advokater er specialister i immaterialret og kan rådgive om varemærkeregistrering gennem Madridsystemet. Skriv til os eller find det nærmeste kontor her.