Skip to main content

Nyhed · 21.03.2022

Er du bekymret for dine IP-rettigheder i Rusland?

Som et modtræk til sanktionerne mod landet, har den russiske føderale forsamling vedtaget et lovforslag, der skal gøre det muligt for russiske virksomheder at ekspropriere udenlandske rettigheder som patenter og varemærker uden retlige konsekvenser og erstatning.

Samtidig er beskyttelsesomfanget for nationale russiske IP-rettigheder indskrænket for en række varer, så disse kan anvendes uden om den beskyttelse, der forelå. Listen over varer og tjenesteydelser er ikke offentliggjort, men det forventes at være de varer, som pga. restriktioner ikke importeres til Rusland. Pt. er der ikke af myndighederne foretaget aktive handlinger i denne retning.

”Vi har flere kunder, der er aktive på det russiske marked, men indtil videre oplever vi, at det er ”business as usual”. Selv under normale forhold er det vanskeligt især at håndhæve sine patentrettigheder i Rusland som vestlig virksomhed, så pt. er det ikke vores vurdering, at det nye forslag vil gøre det vanskeligere,” udtaler Eva Nødskov Aaen, partner og advokat (H).

Vi er dog opmærksomme på at retstilstanden ændrer sig løbende og hurtigt, så vi følger nøje med i udviklingen. Har du spørgsmål, så kontakt gerne en af vores advokater eller European Patent Attorneys.

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Partner, European Patent Attorney

Nina Skivesen

T +45 8930 9766 · M +45 2872 2147 · nsk@patrade.dk