Skip to main content

Nyhed · 21.01.2022

Få lukket svindelwebshops nu

Som det fremgik af DR nyheder i går, så hober sagerne om økonomisk kriminalitet, særligt falske hjemmesider og kopiprodukter sig op. Politiet kan ikke følge med svindlerne pga. manglende ressourcer, ligesom den hastige udvikling i både kriminalitet og it-området er en showstopper.

Det betyder dog ikke, at man skal give op som virksomhed, der bliver udsat for svindel, der er hjælp at hente. Hos Patrade har vi, gennem flere år nu, specialiseret os i at foretage omfattende søgninger, der afslører online krænkelser, og ganske ofte overraskes vores kunder over, hvor ofte de selv er ofre for svindel.

”Vi oplever desværre, at hverken stiftelsen af og investeringer i rettigheder som varemærke, designbeskyttelse eller patent kan stå alene. Svindlerne respekterer ikke den slags og det er derfor nødvendigt at være på forkant med svindlerne, så krænkelserne kan stoppes med det samme, inden salget af kopivarer kommer for godt i gang,” siger Nick Lissner, advokat og specialist i online brand protection.

Overvågning og håndhævelse

Som kunde er det ofte svært selv at identificere svindlere i tide fordi de desværre bliver dygtigere og dygtigere, og fordi de er til stede på mange platforme, både sociale medier, falske hjemmesider og etablerede platforme som Alibaba og eBay.

Vi arbejder med mere end 55 e-handelsplatforme og sociale medier, ligesom vi holder et vågent øje med drop-ship virksomheder, som køber varer fra især Alibaba. Når vi overvåger vores kunders brand og efterfølgende står for håndhævelsen, så har vi en succesrate, der er næsten 100.

Overvågningen kan nemlig ikke stå alene forklarer Nick Lissner.

”Det er nødvendigt at håndhæve de registrerede rettigheder, både for at beskytte og styrke virksomheden og brandet, men også for at styrke rettighederne i sig selv. Det kan være svært og tidskrævende for en virksomhed selv at håndtere, men vi har erfaringen med det og den store fordel, at vi er advokater, det giver en større gennemslagskraft”.

Vi kæmper for at få lukket falske webshops og få fjernet annoncer for kopivarer

En af vores store forcer er vores hastighed. Frem for at indlede langtrukne og dyre retssager sætter vi vores Online Brand Protection team til at håndtere processen, så de falske webshops lukkes ned, falske annoncer fjernes og misbruget af vores kunders brand bringes til ophør.

Det bedste ved det hele? Vi kan se, at når vi først har håndhævet dine rettigheder, giver de andre svindlere, der ville have fulgt trop på de første krænkelser, op.

Selvom online brand protection er vigtigt, behøver det ikke være bekosteligt. Vi laver en strategi, der passer til din virksomhed – uanset om det indebærer kvartalsvis, månedlig eller daglig håndhævelse. Vi tager udgangspunkt i din situation og dit budget.

Kontakt os for en uforpligtende snak om mulighederne.

Lad os hjælpe dig

Advokatfuldmægtig, Brand Protection Specialist

Sabrina Uhrenholt

T +45 8930 9786 · M +45 2029 7830 · suh@patrade.dk

Senior Brand Protection Specialist

Patrick Lykke Knudsen

T +45 8930 9789 · M +45 2616 7928 · plk@patrade.dk