Listen over de mest anvendte IP-rådgivere opgøres en gang i kvartalet af EUIPO, der har samlet data siden 1996. Rapporten giver en lang række indsigter i udviklingen af ansøgninger og opnåede registreringer fra danske virksomheder, fordelt over årstal, måneder, klasser og grupper.
Tallene, kort fortalt
Patrade ligger nummer 1 i tabellerne over IP-rådgivere, der har lavet flest ansøgninger for danske virksomheder og i tabellerne over hvilke danske IP-rådgivere, der er fuldmægtige for flest ansøgninger.
Vi er den IP-rådgiver der har lavet flest ansøgninger for danske virksomheder, sammenlagt over alle årene i alle tre kategorier:
- Flest EU-varemærkeansøgninger
- Flest EU-designansøgninger
- Flest internationale varemærkeansøgninger som omfatter EU
Vi er også den danske IP-rådgiver der er fuldmægtig for
- Flest EU-varemærker
- Flest EU-design
- Flest internationale varemærker som omfatter EU
Vi startede som et patentbureau i 1995 men er siden vokset til at være blandt de 3 største IP-konsulenthuse i Danmark og det IP-konsulenthus med flest advokater med speciale i immaterialret. Fra vores kontorer i Aarhus, København og Aalborg tilbyder vi rådgivning på højeste niveau om beskyttelse af din forretnings IP.
Sådan læses rapporten
Ideen med listen er at vise, hvem der primært opnår nye registreringer af varemærker og design i EU, og hvilke rådgivere der repræsenterer virksomhederne. Fraregnet er det arbejde, som danske IP-rådgivere laver for udenlandske virksomheder. Der er heller ikke noget i statistikken om de internationale designansøgninger, som omfatter EU.
Tabellerne fra side 5 til 29 viser hvor mange ansøgninger der er sendt, og hvor mange registreringer der er opnået i Danmark, siden 1996 fordelt efter
- Årstal
- Måneder per år
- Klasser per år
- Type varemærker (ordmærker, figurmærke osv.)
- Hvordan ansøgninger er sendt (online, fax, post)
- Hvorfra ansøgeren kommer.
Siderne 30 til 32 viser hvilke danske virksomheder, der har lavet flest EU-varemærker, EU-design og internationale varemærkeansøgninger som omfatter EU, sammenlagt over alle årene.
Siderne 33 til 35 viser hvilke IP-rådgivere, der har lavet flest EU-varemærkeansøgninger, EU-designansøgninger og internationale varemærkeansøgninger som omfatter EU, for danske virksomheder, sammenlagt over alle årene.
Og siderne 36 til 38 hvilke danske IP-rådgivere, der er fuldmægtig for flest EU-varemærker, EU-design og internationale varemærkeansøgninger, som omfatter EU, sammenlagt over alle årene.
Det bør bemærkes, at den sidste tabel, det vil sige den for internationale varemærkeansøgninger, som omfatter EU, indeholder flere udenlandske IP-rådgivere. Det er på trods af, at man, ifølge beskrivelsen, kun kan komme på listen som dansk repræsentant eller ejer af en rettighed, og at udenlandske rådgivere ikke burde stå på den.
EUTM er forkortelsen for EU-varemærker
RCD er forkortelsen for EU-design
IA er forkortelsen for internationale varemærkeansøgninger, som omfatter EU