Skip to main content

Nyhed · 25.11.2021

Patrade kåret som gazellevirksomhed

Lige siden etableringen er den juridiske gren af Patrade vokset. Faktisk så meget, at vi nu er kåret som gazellevirksomhed. Ved kåringen af gazeller i Region Midtjylland kom vi ind på en fornem 3. plads.

Det er det synlige bevis på, at vi formår at imødekomme den store efterspørgsel, der er på IP-rådgivning i hele processen fra etablering af rettigheder til håndhævelse og eventuelle krænkelsessager.

Eva Nødskov Aaen var med helt fra start.

”Patrade startede som patentbureau og udfyldte et stigende behov for rådgivning om patenter, varemærker og design. Det viste sig dog relativt hurtigt, at kunderne gerne ville nøjes med én rådgiver til håndtering af deres immaterielle rettigheder. De så det som en fordel, at vi kunne håndhæve rettighederne hele vejen til domstolene om nødvendigt,” siger Eva Nødskov Aaen, partner og advokat (H).

Immaterialretten er nært beslægtet med markedsføringsretten og her er der også et stort behov for rådgivning.

”Vi oplever et stigende behov for rådgivning om emner som persondata (GDPR), god markedsføringsskik, anprisninger og greenwashing. Jeg er stolt af, at vi nu er gazellevirksomhed, det er resultatet af en kæmpe holdindsats og et tæt samarbejde mellem advokater, jurister og patentkonsulenter, samt alle vores dygtige paralegals,” siger Eva Nødskov Aaen.

Patrade har haft en juridisk afdeling siden 1998, og for 9 år siden blev der så dannet et egentligt advokatkontor i form af Patrade Legal. I alle årene har der været tæt samarbejde på tværs af patent og juridisk afdeling. I dag har vi 8 advokater, hvoraf 2 har møderet for Højesteret. Derudover har vi 6 European Patent Attorneys. Vi har kontorer i Aarhus, Aalborg og København og har i alt godt 70 medarbejdere. Patrade Legal Advokatanpartsselskab er en fuldt integreret del af Patrade.

Vi tilbyder en række juridiske services.

Fakta om gazellerne

  • Børsen står bag undersøgelsen, som de har lavet siden 1995.
  • En gazellevirksomhed er en virksomhed, der har opnået minimum en fordobling af nettoomsætningen eller bruttoresultatet over de seneste fire regnskabsår og positiv vækst i samtlige år. Ud af et samlet antal aktie- og anpartsselskaber i Danmark på små 300.000, udgør gazellerne cirka 0,5 - 1,0 pct.
  • Siden 1995 har 22.650 virksomheder opnået gazellestatus. 16.014 er stadig aktive i dag, hvilket svarer til 70,7 pct. 491 er kåret gazelle fem gange eller mere.

Kilde Børsen.