Skip to main content

”Patrade er en vældig god wing man”

Med et effektivt it-værktøj og kvalificeret rådgivning kan DK Company sætte ind i tide, når andre forsøger at krænke deres logoer og varemærker rundt om i verden. Samtidig hjælper det til at undgå, at tekstilvirksomheden selv krænker andres rettigheder.

Med 2.200 medarbejdere, 23 brands og en omsætning på 3,3 milliarder kroner er der nok at holde øje med, når tekstilvirksomheden DK Company i dagligdagen skal sikre, at ingen andre misbruger deres logoer, produktnavne eller andre varemærkerettigheder.

Få gode råd om at undgå navnestridigheder.

”Patrade hjælper os med at holde en rød tråd i det, vi gør i hverdagen. Og det giver en stor tryghed, fordi vi ved, at de tager sig af de vigtige sager, følger op på dem og holder os i ørene, så der ikke falder noget ned mellem to stole,” siger Anne Damsgaard, PA for DK Companys administrerende direktør.

Nemt at holde overblikket

Hun benytter til daglig Patrades it-værktøj, IP Highlighter, som giver et skarpt overblik over DK Companys rettigheder verden over, hvor tekstilvirksomheden har kontorer i så forskellige lande som Norge, Sverige, Tyskland, Italien, Bangladesh og Canada. Tøjet produceres især i Kina, Indien, Tyrkiet og Bangladesh.

”Værktøjet gør det nemt at holde overblikket. Det er ukompliceret at hente alle de varemærkebeviser, vi har brug for, når vi f.eks. skal etablere et samarbejde med en ny kunde i Rusland eller andre steder. Og vi kan selv klikke af i systemet, hvilke varemærker vi ønsker at forny. Det har effektiviseret hverdagen for os og betyder, at vi ikke behøver at bruge så lang tid som før på de forskellige procedurer,” forklarer hun.

Derfor behøver DK Company også kun at have kontakt med Patrade, når der er sager, de skal tage sig af, og det passer Anne Damsgaard godt.

”Vi har haft et godt samarbejde gennem rigtig mange år, og derfor har vi ikke behov for tæt daglig kontakt. Vi får besked, når der er noget, vi skal rykke på, og det har stor betydning, at man trygt kan overlade overvågningen til dem,” siger hun.

DK Company skaber overblik over varemærkerettigheder i hele verden med Patrades it-værktøj IP Highlighter

Effektiv brand-beskyttelse

Patrade screener f.eks. nettet for falske hjemmesider og holder øje med, når nogle lægger ansøgninger ind, der ligner DK Companys brandnavne, der bl.a. tæller mærker som Matinique, Cream, ICHI, b.young, Fransa, Blend, Gestuz, InWear og Solid.

Se, hvordan vi fjerner falske hjemmesider.

”Det skader vores brand, hvis kunder får et elendigt produkt eller slet ingen varer modtager fra en falsk hjemmeside, og dem er Patrade gode til at luge ud i. Både på overvågning, rådgivning og brandbeskyttelse er de en vældig god wingman at have,” siger Anne Damsgaard og tilføjer:

”Vi kan altid spørge, og vi får altid et svar. I en stor organisation som vores har det stor værdi med et skriftligt svar, fordi det giver mig mulighed for at bringe min egen organisation i spil, så alle lærer så meget som muligt om vores varemærker og håndteringen af dem,” siger hun.

Skærpet intern bevidsthed

Det er ikke mindst vigtigt, når pilen vender den anden vej, og DK Company skal finde på nye navne, der kan risikere at komme for tæt på andre virksomheders rettigheder.

Derfor har Patrade lavet en no-go-liste til DK Company ift. navngivning af produkter, som opdateres en gang i kvartalet. Den blokerer for, at ansatte kan navngive produkter i strid med andres rettigheder, og derudover holder Patrade også jævnligt oplæg for indkøbere og designere om, hvad man kan og ikke kan på deres område.

”Vi prøver at påvirke hele organisationen, uden at den enkelte behøver at have en dyb detailviden på området, og det, synes jeg, fungerer virkelig godt,” siger Anne Damsgaard.

Sådan overvåges varemærker.

Læs mere om DK Company
“Både på overvågning, rådgivning og brandbeskyttelse er Patrade en vældig god wingman at have”

Anne Damsgaard

PA, DK Company

Udfyld formularen og lad os kontakte dig

Patrade A/S er dataansvarlig og behandler dine personoplysninger fortroligt og alene for at behandle og besvare din henvendelse via telefon eller e-mail. Hvis henvendelsen besvares af en medarbejder fra Patrade Legal Advokatanpartsselskab, hvilket vil blive oplyst eller fremgå af e-mailautosignaturen, er dette selskab imidlertid dataansvarlig. Læs mere i vores privatlivspolitik, herunder hvordan du udøver dine rettigheder, eksempelvis retten til indsigt.