Hvad betyder Brexit for dine EU-varemærker og EU-designrettigheder?

Skrevet af

Charlotte Rask Boddum, Partner

 

Læs her, hvordan du skal forholde dig for at beskytte dine rettigheder i Storbritannien når Brexit bliver en realitet. Indtil videre går vi ud fra, at overgangsperioden for Brexit, der har løbet siden 1. januar 2020, udløber 31. december 2020.

Det betyder, at pr. 1. januar 2021 vil EU-varemærke- og designregistreringer være gyldige i de resterende 27 EU-lande, og samtidig vil varemærke- og designregistreringerne blive ”kopieret” til nationale rettigheder i Storbritannien. Der vil være krav om nationale fornyelser i Storbritannien, og rettighederne her vil blive behandlet separat.

”Patrade kan håndtere varemærke- og designrettigheder direkte ved myndigheden i Storbritannien på samme måde som ved EU-myndigheden,” siger Charlotte Rask Boddum.

De EU-ansøgninger, som endnu ikke er færdigbehandlede når overgangsperioden udløber, er der også taget højde for:

”For verserende ansøgninger på tidspunktet for udløb af overgangsperioden gælder det, at der kan ske en konvertering af ansøgningen til Storbritannien inden for 9 måneder efter udløb af overgangsperioden. Hos Patrade sørger vi for at orientere og følge op på den frist over for vores kunder,” siger Charlotte Rask Boddum.

Vi har allerede forberedt os til Brexit og har klargjort alle processer, så et Brexit for varemærke- og designrettigheders vedkommende kommer til at gå gnidningsfrit. Som kunde hos os kan du være helt tryg ved, at dine EU-varemærke- og designrettigheder håndteres og konverteres helt korrekt.

Har du spørgsmål om ovennævnte, er du meget velkommen til at kontakte Charlotte Boddumcrb@patrade.dk eller tlf. 2895 8550.

 

 

 

 

Skriv et svar