Skip to main content

Artikel · 19.01.2022

Undgå at potentielle investorer dømmer dig ude

Vi oplever, at mange iværksættere og SMV’er ikke tænker immaterielle rettigheder (IPR) ind i forretningen tilstrækkeligt tidligt. Det er en skam!

Ofte har startups, iværksættere og opfindere brug for andres hjælp til f.eks. at teste produktet, producere en prototype eller få markedsført produktet professionelt, og de er derfor nødt til at indgå i et samarbejde med eksterne partnere.

Hvis de ikke allerede på det tidspunkt har sikret sig rettighederne til deres opfindelse eller som minimum har fået samarbejdspartnerne til at underskrive en hemmeligholdelsesaftale, så er der en potentiel risiko for, at andre kan løbe med deres idé, eller at de slet ikke kan komme videre med den, fordi de ikke kan skaffe finansiering. Der kan også være forhindringer på vejen, hvis det navn man har tænkt sig at give produktet allerede er taget af andre.

Mange iværksættere undlader i starten helt at tænke IP og IPR ind i deres projekt, fordi de har en forestilling om, at det koster for mange penge. Men det betyder, at senere – når deres opfindelse er blevet en succes – står de uden den rette beskyttelse, og idéen til deres produkt ligger åben for andre. Derfor kan en gennemtænkt IP-strategi tidligt i opstartsfasen være afgørende for at kunne tiltrække investorer og for den fremtidige succes.

Kontakt en af vores rådgivere, hvis du har brug for hjælp. Selv få timers rådgivning i de indledende faser kan have stor betydning for det videre forløb. Vi kan hjælpe dig med en række ting, fx hvilken type af rettighed – patent, varemærke, design, eller en kombination – der er relevant for dig. Vi kan også se, om der er andre, der allerede har registreret eller brugt navnet. Om opfindelsen har nyhedsværdi, om designet kommer for tæt på eksisterende produkter og mange andre ting. Hvis det viser sig, at der er ”frit lejde” hjælper vi med de konkrete ansøgninger. Men begynd med en snak, det koster ikke noget.

 

Udfyld formularen og lad os kontakte dig

Patrade A/S er dataansvarlig og behandler dine personoplysninger fortroligt og alene for at behandle og besvare din henvendelse via telefon eller e-mail. Hvis henvendelsen besvares af en medarbejder fra Patrade Legal Advokatanpartsselskab, hvilket vil blive oplyst eller fremgå af e-mailautosignaturen, er dette selskab imidlertid dataansvarlig. Læs mere i vores privatlivspolitik, herunder hvordan du udøver dine rettigheder, eksempelvis retten til indsigt.